Kérjük válassz milyen tartalmakat szeretnél látni!

Véget ért a Smilezor Academy

202 1200x628 1

Örömmel számolunk be a 06.15-én megrendezett Smilezor Academy Konferencia sikeres lezárásáról.

A rendezvényen számos neves előadó és szakember vett részt, akik a legújabb fogszabályozási trendekről és technológiai fejlesztésekről tartottak előadásokat. A résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy kapcsolatot építsenek és mélyreható ismereteket szerezzenek a terület legújabb vívmányairól kiváló szakemberektől.

A sikeres aligneres kezelés alappillérei

Az aligneres fogszabályozó kezelések hatékonysága az elmúlt bő tíz évben csak 9%-kal javult és még mindig csak 50%-ban mondható sikeresnek. Ahhoz, hogy a saját sikerrátánkon javítsunk, ismernünk kell a sikeres aligneres fogszabályozás alapjait és számolnunk kell a korlátaival is. Továbbá tisztában kell lennünk azzal, hogy az adott pillanatban az adott sín milyen mechanikai elvek szerint dolgozik a szájban, hiszen alap biomechanikai ismeret elengedhetetlen a sikerhez. Előre tudnunk kell, hogy megvalósulhat-e a tervezett fogelmozdítás mellékhatás nélkül, vagy sem. Ha nem, akkor hogyan küszöbölhetők ki a mellékhatások? Ezekre a kérdésekre és a helyes, végső kezelési terv miben létére adott választ az előadás.

Edm Vaci Zsuzsanna
Az alignerek felhasználási lehetőségei a napi gyakorlatban

Az aligneres (sínes) terápia már több mint 25 éves múltra tekint vissza. Ennek köszönhetően ez az eljárás az orthodoncia teljes értékű kezelési lehetőségévé vált, amely a fogszabályozási eltérések gyakorlatilag minden formájában és a páciensek minden életkorában alkalmazható. Az aligneres terápia alternatívája, kiegészítője, és nem ellenfele a hagyományos fogszabályozásnak.

Míg a komplex esetek kezelése a fogszabályozó szakorvos feladata, ez a kezelési forma már utat talált a napi gyakorlatba is. Viszont a kezelések eredményének stratégiai tervezésén túl, a sikeres aligner-terápia más taktikát és kezelésvezetést követel meg, melyhez speciális ismeretek és folyamatos továbbképzés szükséges.

Edm Felkai Tamas
Myofunkcionális trénerek a fogászati praxisban

Az előadás áttekintést adott a myofunkcionális trénerek felépítéséről, működési elvéről, ,felhasználási lehetőségeiről. Segítséget nyújt ahhoz, hogy hogyan lehet integrálni a trénerek használatát a mindennapi praxisba akár önálló kezelésként ,akár fogszabályzó készülékkel kombinálva.

Edm Karpati Krisztina

Tekintse meg a többi előadónkat is, akik emelték a nap szakmai színvonalát!

A konferencia pozitív visszajelzései alapján örömmel jelentjük be, hogy jövőre újra megrendezzük ezt a jelentős eseményt, további izgalmas előadásokkal és interaktív programokkal. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett, és reméljük, hogy a jövő évben is velünk tartanak!

Addig is kövessenek minket a közösségi médiában, és kezdjük el a közös munkát még ma!